Tomatdjungel och gröna tomater

Gröna tomater Gröna tomater

Nu har temperaturerna sjunkit och tomatplantorna i växthuset börjar ge upp. Idag var det dags att rensa ut plant-rester och se efter om där fanns några fina gröna tomater. Det blev en hel hink så nu ska det göras tomatmarmelad. Utan pektin eller konserveringsmedel. Testade följande med smarrigt resultat:

500g gröna tomater i bitar
1/2 dl äppelcidervinäger
ett par centimeter riven färsk ingefära
skalet från eko-citron
1 kanelstång
250g rårörsocker
Ställ några burkar i ugnen på 100 grader. Häll i allt i en gryta och kok upp. Låt koka utan lock tills marmeladen håller 105 grader. Rör försiktigt då och då. Jag mixade marmeladen ganska slät men om man vill ha bitar så är det bara att hälla upp på varma burkar. På med locket och vänd upp och ner på burken så locket också blir steriliserat.

 

Kommentera gärna: