Härliga smulpaj

Smulpaj är den perfekta efterrätten! Den går att variera i det oändinga med bär, frukter och olika kryddor. Häromsistens skulle jag göra smulpaj som passade både gluten- och laktosintoleranta.

Så jag hittade inspiration på bloggen "Under vårt tak" och modifierade det lite. Hallon i botten så klart men det går ju fint att använda vilken frukt som helst. 

4 portioner
2 dl mandelmjöl
2 dl riven kokos
2 msk kokosolja
1 stort ägg
2 msk honung
250g hallon
1 msk potatismjöl om det är frysta bär
2 msk honung till bären

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och rör ihop. Lägg hallonen i en ugnsfast form och rör eventuellt runt dem i lite potatismjöl. Ringla över ett par matskedar honung. Lägg på mandel-kokos-täcket och grädda i 20 minuter. Variationstips: om du tar äpple är det kanongott att byta ut mandelmjölet mot hasselnötsmjöl samt vända runt äppleskivorna i lite kanel och kokossocker. 

Etiketter: smulpaj hallonpaj

Kommentera gärna: