Planering

Nu är det tyngsta jobbet klart (nästan, en liten hörna återstår). Nu ska det bli torp-känsla av trädgården. Funderar på typiska torparväxter - rosor, pioner, lavendel, riddarsporrar och vad mer? Förrutom olika sorters torparväxter önskar jag en långblommande hörna. Alltså perenner som blommar under extra lång tid. Och så vill jag ha lila, lite rosa och vitt. Gärna doft. Klurigt!
Av långblommarna väljer jag anisisop ’Black Adder’ som blommar mörk lila från juli till september. Dessutom är det en växt som älskas av humlor och bin (Inte getingar. De är rovdjur.) Fyller på med härliga riddarsporrar och doftfunkian ’Royal Standard’. Funkian täcker marken bra med sina vackra blad och hindrar därmed ogräs. Väljer också en vit, doftande pion ’Duchess de Nemours’ och två olika rosor. Den första är svagt rosa ’Aspirin’ som är en modernare, remonterande ros som blommar större delen av sommaren. Den andra ’Mdm Plantier’ en vit alba-ros med doftande blommor i juli och som blir 1,5m hög. Man kan också klippa den som klätterros. Till sist kantar jag med lavendel.
Det var ritningen! Men först ska det bli några stolpar och ett litet staket.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln