Inramning

Ja, det tog lite tid men nu är det igång! Det första som ska till är en inramning, någon typ av avgränsning. Den ska vara dels mot utsidan av trädgården men ytan ska också delas upp i två rum. Den bortre delen ska få en sittplatsyta med singel som golv medan den närmsta på bilden blir rabatt enligt ritning och gräs. 

Men först alltså staket. Staketet ska alltså skapa en rumskänsla, vara lite "naturligt", fungera som klätterstöd och gärna billigt. Jag har använt stolpar av kastanjeträ eftersom de är mycket hållbara och snygga. Kastanj innehåller naturligt en olja som motverkar röta. Vågrätt för att fästa pinnar på har jag använt vanlig bärläkt från bygghandeln. För säkerhets skull ströks dessa med rå linolja för att öka hållbarheten. Läkten  glänser just nu lite nytt och färskt kommer att bli mer snyggt gråa redan efter ett halvår. Eftersom jag hade röjt stora mängder sly tänkte jag återanvända de tjockaste grenarna staketpinnar. Jag valde grenar som var någorlunda raka, 3-4 cm i nederkanten och cirka 1-2 cm upptill. Dessa skruvade jag fast i bärläkten. Staketet växte fram allt eftersom. 

Etiketter: trädgård staket

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln