Odlingslåda med jordgubbar

När jag tidigare försökt odla jordgubbar har det börjat mycket entusiastiskt, nyrensat land och nya fina plantor som jag tänkt skulle breda ut sig stort så jag fick massor av jordgubbar. Alla försök har slutat i ett stort ogräsland och de goda bären har lyst med sin frånvaro. 

Idag tog jag ny sats! Jordgubbslandet ska få flytta till en hög låda. Beskrivning på odlingslådan finns här. Den är klädd med odlingsväv och dämed är risken liten att det ska krypa in ogräs underifrån som tistlar eller kvickrot. En annan fördel är med lådan är att jag kan böja till el-rör och sticka in dem mellan väven och träramen. Därefter kan jag  enkelt fästa ett nät över lådan.

Fyra sorters jordgubbar fick plats. Jag valde Joly, Honeoye, Vibrant och Polka. Vibrant är tidig och får bär under en längre tid medan Polka ska vara bra att frysa. Joly får mycket stora bär och Honeoye är tidigast och frosttålig.  Nu är det bara att vänta.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln